Международната банка JPMorgan Chase ще стартира през лятото активно управление на фонд в биткойни за част от своите клиенти. Това обявиха от Coindesk, позовавайки се на голям брой "запознати източници". Според тях въпросният фонд ще се предлага на частни клиенти. След двумесечно дъно, в което виртуалната валута се разменяше да 47 000 долара, в рамките на днешния понеделник Bitcoin поскъпна до $53 500.

Bitcoin падна под $50 000

Bitcoin падна под $50 000

Ether изтри над 10%

Възходящото движение на криптовалутата, след близо седмица на спад, вероятно се дължи от части именно на тази новина. Според финансови анализатори, основната причина за спад на Bitcoin през изминалата седмица се крие в опасенията, че планът на американския президент Джо Байдън да повиши данъка върху капиталовите печалби може да ограничи инвестициите в дигитални активи.

През март 2021 г. Morgan Stanley стана първата голяма банка в САЩ, която обяви, че ще предоставя на своите клиенти възможността да притежават биткойни в три фонда. Според финансовите анализатори, тепърва ще има още.

Германецът, който спечели €2 млн. от bitcoin и дари половината с надежда криптовалутата да бъде забранена

Германецът, който спечели €2 млн. от bitcoin и дари половината с надежда криптовалутата да бъде забранена

Програмистът се притеснява от отпечатъка, който те оставят върху планетата

През 2017 г., изпълнителният директор на JPMorgan Джейми Димън, нарече Bitcoin "опасна измама". Нещо повече, тогава той заплаши да "уволни на секундата" всеки търговец, който се докосне до дигиталната валута.

"Ако сте достатъчно глупави, за да го купите, един ден ще платите цената му", заяви тогава Димън.

"Изненадващо или не, днес тонът му очевидно е доста смекчен", пише Yahoo Finance, припомняйки думите на банкера от миналата година, че биткойнът "не е моята чаша чай".