В началото на валутната търговия във вторник курсът на долара се понижава спрямо еврото и фунта стерлинг. Цялото внимание на инвеститорите е насочено към гласуването в Камарата на общините на британския парламент на споразумението на Лондон с Брюксел за условията на Брекзит.

При първото гласуване през януари премиерът Тереза Мей претърпя съкрушително поражение. Ако този сценарий се повтори събитията окол излизането на страната от ЕС могат да се развият по два сценария: Великобритания напуска ЕС без сделка или датата на Брекзит да бъде отложена.

Главното внимание на валутните трейдъри тази седмица е насочено към фунта стерлинга, отбелязва в обзора си Saxo Bank. "Наблюдава се изобилие от рискове за паунда в краткосрочна и средносрочна перспектива, ако Мей не успее да направи чудо и сделката с Брюксел пропадне. Даже яснотата, която ще се очертае по-късно през седмицата, за това, че излизането без сделка се избегне, може да доведе оставането на фунта в отбранителна позиция" предполага валутния анализатор на банката Джон Харди.

Общата валута днес сутринта се търгува по отношение на американската в района на $1,1254 за евро при курс $1,1245 за евро при закриване на сесията в понеделник.

За едно евро днес на пазара дават по 125,26 йени в сравнение с 125,05 йени ден по-рано.

Курсът на долара е 111,30 йени против 111,21 йени в края на валутната търговия в понеделник.

Фунтът стерлинг леко поскъпва във вторник сутринта до около $1,3202 за паунд от нивото $1,3150 за паунд в края на вчерашната търговия.

Британската валута днес се разменя по 1,1731 евро в сравнение с 1,1694 евро за фунт в понеделник.