Цената на акциите на социалната мрежа Facebook поскъпна с повече от 6%, след като компанията обяви приходите си за първото тримесечие, надминавайки значително очакванията на Wall Street.

Компанията отчете приходи от 26,17 милиарда долара само за първото тримесечие на 2021 г., което е с 48% повече в сравнение с 2020 т. Нетната печалба на Facebook е нараснала с 94% до 9,5 милиарда долара. За сравнение, миналата година печалбата беше $4,9 милиарда.

Facebook пуска нова криптовалута до края на годината

Facebook пуска нова криптовалута до края на годината

Diem е наследник на нашумелия проект Libra

От социалната мрежа обясниха значителното увеличение на приходите си с 30% годишно увеличение на средната цена на реклама и 12% увеличение на броя на доставените реклами

Това не е нещо необичайно, като се има предвид огромното увеличение на онлайн трафика, вследствие на пандемията. Активните потребители на Facebook през първите три месеца на годината са се увеличили с 10% до 2,85 милиарда.

"Имахме наистина силно тримесечие, защото помогнахме на хората да останат свързани и на бизнеса да расте. Ще продължим да инвестираме агресивно, за да доставяме нови и значими преживявания през следващите години. Ще обърнем и повече внимание на по-нови области като добавената и виртуална реалност, търговията и творческата икономика", заяви главният изпълнителен директор Марк Зукърбърг след представянето на финансовия отчет на компанията.

Личните данни на 432 000 българи изтекоха от Facebook

Личните данни на 432 000 българи изтекоха от Facebook

Засегнати са телефонни номера, имейл адреси, местоположение и други на общо 533 млн. потребители на социалната мрежа

Силният финансов отчет допринесе за ръст на акциите на технологичния гигант с близо 6% до $325 за акция.

Какво щеше да работи Марк Зукърбърг, ако не беше създал Facebook?

Какво щеше да работи Марк Зукърбърг, ако не беше създал Facebook?

Преди да отиде в университета, баща му предлага нещо, с което може да се занимава