Марк Зукърбърг създава една от световните технологични гиганти - социалната мрежа Facebook още докато е студент в Харвардския университет. Той дори прекъсва следването си, за да развие своя проект, който бързо го превръща в милионер, а скоро след това го прави и най-младият милиардер в света.

Още преди да отиде в колеж, Зукърбърг има разговор със своя баща за това с какво може да се занимава след като завърши. И той предлага на сина си алтернатива, ако не иска да продължи с ученето - собственик на McDonald's ресторант.

"Забавно е как баща ни, точно преди всеки от нас да влезе в колеж, ни предложи опция да учим или да инвестираме във франчайз обект и да го управляваме", разказва сестрата на Марк Ранди Зукърбърг пред CNN Business.

Тази възможност е обсъдил той, както със сина, така и с всяка една от трите си дъщери.

Няколко факта, които показват колко богат е всъщност Марк Зукърбърг

Няколко факта, които показват колко богат е всъщност Марк Зукърбърг

Наскоро той се сдоби с два имота на езерото Тахо на стойност 60 милиона долара

Разбира се, Марк избира Харвард, който по-късно напуска. След като той влиза в университета през 2002 година никой не очаква скоро след това да се превърне в мултимилиардер.

Все пак от CNBC посочват, че ако Марк Зукърбърг беше избрал хамбургерите Big Mac пред книгите, той пак щеше да си осигури добър стандарт на живот.

Според изчисления към 2016 година средният приход от франчайз на ресторанти в Щатите е бил в размер на близо 90 400 долара годишно. А някои от собствениците на такива заведения достигат и шестцифрени суми.

Въпреки това, те изглеждат доста скромно на фона на нетното богатство на Марк Зукърбърг, което според данните на Bloomberg Billionaires Index възлиза на 113 милиарда долара. Това го поставя на пето място по богатство в света.