Докато публиката и пазарите са фиксирани върху внезапната корекция на цените на биткойн през уикенда, интересът на дребно към цифровите активи изглежда се увеличава, според последните статистически данни на Reddit.

Общността r/dogecoin нарасна с 145 859 абонати през последната седмица, според Subreddit Stats. Това не е изненадващо, като се има предвид драматичното рали на Dogecoin през същия период. Меме криптовалутата поскъпна с 400% през него, довеждайки годишното си покачване до впечатляващите 5000%.

Параболичното рали на Dogecoin все пак се успокои през уикенда, като данните за настроенията в социалните медии от The TIE и Cointelegraph показват очаквания за свиване в краткосрочен план. Това е така, защото цените често са свързани с ангажираността в социалните медии; спадът на последната понякога е предшественик на мечи пазар.

Междувременно, общността r / CryptoCurrency, която е посветена на всички криптовалути, добави 86 838 нови абонати през седмицата. Новите членове на общността бяха приветствани от "mirza1h" в неделя:

"Миналата седмица беше безумна в крипто света, така че естествено нещата тук не бяха както обикновено. Любопитните ви публикации/коментари може да са били игнорирани малко. През уикенда нещата са малко по-спокойни, така че не се колебайте да ни попитате всичко, което искате."

Подобно на Dogecoin, цялостният пазар на криптовалути спадна в неделната сесия и се сви с общо $386 млрд., според CoinMarketCap. Пазарната капитализация на цифровите активи за кратко падна под 1,9 трилиона долара, преди да се възстанови до около 2 трилиона долара.