Името на световно известното градче Бевърли Хилс в Южна Калифорния се свързва с Холивуд и неговия блясък и лукс. Но сега, поради невижданата суша в района, градската управа обмисля забрана за пълненето на басейни и глоба от 1000 долара за жителите, които си позволят да нарушат забраната.

Изправени пред заповедта на областния управител за рязко намаляване на потреблението на вода, местните общински съветници обсъждат какви мерки да предприемат за ограничаване на водоползването заради рекордно дългата суша в щата, пише GreenTech.bg.

Известно е, че Бевърли Хилс е един от най-пищните градове в САЩ, с множество палмови дървета по протежение на булевардите и в именията, с изумрудено зелени тревни площи, фонтани и басейни. След три години суша в Калифорния обаче дори богаташкият град трябва да приеме някои ограничения.

„Тук има големи имения и ние сме известни като град на градините", каза говорителката на Бевърли Хилс Тереза Костерман. „Едно от предизвикателствата пред нас е да премислим как трябва да изглежда градът ни".

Сред мерките, които общинските съветници обсъждат, са изискването ресторантите да сервират вода на клиентите си само при изрично поискване, забрана за пълнене на басейни и ограничаване на поливането на моравата само до точно определени дни.

Говори се и за забрана за използването на водни фонтани. Мерки се обмислят и за дейностите по миене на автомобили и сгради.

Градският съвет е категоричен, че за нарушителите на правилата за пестене на вода ще има санкции. Жителите, които нарушават някое от новите ограничения, може да бъдат глобени с до 1000 долара, предвиждат предложените глоби.