Биткойнът продължава да се търгува за около $24 000, но според експертите по криптовалута тенденцията е неясна. Това означава, че цената на биткойна може да тръгне както в посока нагоре, така и надолу, пише сайтът сайтът newsbtc.

На 18 юли биткойнът избухна от низходящата си позиция, която беше в сила от края на март. И така постепенно достигна връх от $25 211 на 15 август, след което започна леко да се понижава.

Цената на биткойна се покачва стабилно. Ще достигне ли $25 000?

Цената на биткойна се покачва стабилно. Ще достигне ли $25 000?

От това зависи дали ще има последващ устрем нагоре или надолу

Според крипто експертите ако цената на биткойна продължи да пада тези дни, най-вероятно много скоро ще се търгува за $21 550. Въпросът е дали това ще означава, че дъното е достигнато и предстои възход или цената тепърва ще пада още.

Лъч надежда

След като биткойнът мина прага от $24 000 се появи лъч надежда от страна на инвеститорите, че стабилизирането в крипто сектора настъпва и че тепърва ще наблюдаваме растеж на цените.

Още в края на юли цената на биткойна нарасна с 9,3% за само за 24 часа, след което още повече. На този фон беше отчетен и ръст в цените на етера, рипълът и кардано. Всъщност, надеждите за по-малко агресивен Федерален резерв насърчиха залозите, че криптозимата приближава своя край.

Повече от месец по-късно обаче, бъдещето на най-популярната криптовалута отново изглежда неясно.

Цената на биткойна ще падне до $10 000, а после ще се качи на $25 000. Възможно ли е?

Цената на биткойна ще падне до $10 000, а после ще се качи на $25 000. Възможно ли е?

Според все повече крипто експерти отговорът е положителен