Цената на златото в понеделник умерено се повишава поради липсата на апетит за риск, инвеститорите продължават да чакат сигнали от Федералната резервна система на САЩ относно неговата по-нататъшна парична политика.

Данните за търговията днес сутринта сочат, цената на февруарските фючърси за злато на борсата Comex в Ню Йорк нараства с 5,35 долара, или 0,29%, до 1837,15 долара за тройунция.

Мартенските сребърни фючърси в същото време поевтиняват с 0,35% до $24,235 за унция.

В понеделник сутринта има положителна тенденция на пазара на благородни метали, която се улеснява от избора на инвеститорите в полза на безопасните активи -убежища преди срещата на Федералния резерв на САЩ. След двудневното заседание на регулатора, започващо във вторник, може да стане по-ясно как ще се затегне паричната политика и повишава основния лихвен процент през тази година.

Пазарите оценяват вероятността за около четири повишения на лихвите тази година, което предполага достигане на ниво в диапазона от 1,00% до 1,25% до началото на следващата година. Това може да окаже натиск върху цените на благородните метали, коментираха анализатори от CBA пред The Wall Street Journal.