В хода на търговията във вторник основните валути се търгуват спокойно, без силна динамика в разменните курсове. Пазарите чакат нови сигнали от шефовете на Федералния резерв на САЩ, на Европейската централна банка, на Банката на Англия и на Японската централна банка, които днес ще вземат участие в Euro Finance Week, организирана от ЕЦБ.

Днес сутринта общата валута се вдигна спрямо американската до $1,1671 за едно евро в сравнение с $1,1667 при закриване на сесията в понеделник.

В същото време доларът се търгува по 113,63 йени при курс 113,62 йени преди това.

За едно евро дават 132,62 йени в сравнение със 132,57 йени в края на вчерашната сесия.

Информацията за хода на данъчната реформа в САЩ и разминаването по темата между Сената и Долната камара на Конгреса държи доларът в неизгодно положение, отбелязват валутните анализатори.

Ако разминаванията по законопроекта за данъчните промени бъдат преодолени, каквато вероятност има и документът може да бъде гласуван в четвъртък. Това ще даде подкрепа за американската валута до края на тази година.

Фунтът стерлинг днес е стабилен спрямо долара - $1,3114 за един паунд, в сравнение с $1,3116 при закриване на сесията вчера. В понеделник британската валута поевтиня спрямо американската с 0,6% заради съобщения в медиите на Острова, че 40 депутати искат оставката на премиера Тереза Мей.