В началото на валутната търговия във вторник курсът на доларът се променя незначително спрямо еврото и йената. Вниманието на инвеститорите е насочено към заседанието на Федералния резерв на САЩ.

Повечето анализатори и участници на пазара очакват повишаване на базовите лихвени ставки на септемврийското заседание на Фед, което ще се проведе днес и утре. Вероятността основната лихва в САЩ да се вдигне с 25 процентни пункта с трейдърите оценяват на около 92 на сто.

Днес сутринта за едно евро на пазара дават по $1,1756 при $1,1748 в края на търговията в понеделник.

Спрямо японската валута американската поскъпва до 112,90 йени за едни долар в сравнение 112,802 йени ден по-рано. Рано сутринта в хода н а търговията курсът се вдигаше до 112,98 йени за долара - най-високо ниво от средата на юли.

Стойността на общата валута спрямо японската днес сутринта е 132,72 йени за долар в сравнение с 132,52 йени в края на сесията в понеделник.

Британският фунт стерлинг се търгува по $1,3118 при ниво $1,3120 ден по-рано.

Базовата инфлация в еврозоната вероятно ще се засилва в близките месеци на фона на ускореният темп в ръста на заплатите, заяви в понеделник управителят на ЕЦБ, Марио Драги. Пред икономическата комисия на Европарламента той отбеляза продължаващия ръст на икономиката на еврозоната при запазване на високо натоварване на производствените мощности и укрепнал пазар на труда. На този фон разполагаемият доход на европейските потребители сега растял с най-бързи темпове от десет години насам.