Цената на биткойна значително падна вчера. Тя се задържа на около $42 000. BTC падна с почти 10% от нивото от $44 000 в рамките на няколко минути. Биткойнът се търгуваше на $41 700 в рамките на последните 24 часа.

Акциите на компании, свързани с криптовалута, паднаха рязко след бързия спад на биткойн за една нощ. Тези на MicroStrategy, която държи почти 175 000 BTC се понижиха с 6%. Пазарният индекс на CoinDesk, също се понижи с 5%.

Акциите на няколко компании се повишиха повече над два пъти от началото на годината, на фона на ралито на пазара на криптовалути, падащите лихвени проценти и повишеното очакване за възможно регулаторно одобрение на борсово търгуван фонд за криптовалута.

Снимка 645710

Източник: coindesk.com

Според експерти цената на биткойн все още може да падне много, без да спре цялостния възходящ тренд. Способността да се задържи над $42 000 допълнително ще засили аргумента, че това е само краткосрочен спад и настроенията като цяло остават възходящи.

Наскоро експерти по криптовалутите определиха движението на цената на Bitcoin като нов "бичи поход", като голяма част от хората от криптоиндустрията прогнозират още по-големи исторически върхове за най-голямата криптовалута през 2024 година. Според тях цената на Биткойн може да достигне внушителните 100 000 долара.