Microsoft обяви, че е създал ъпдейт, позволяващ възползването от новия пълен тракпад и мишка за iPad, което ще подобри използваемостта на Word, Excel и PowerPoint на таблета, произвеждан от Apple, предаде TechCrunch.

Така, според изданието, усилията на компанията от Купертино за приближаване на таблетите все повече до функционалностите на настолен компютър продължават. А новият софтуерен ъпдейт ще увеличи производителността на iPad.

Apple представи за пръв път хардуерните си аксесоари още през март, когато беше пуснат и ъпдейта на операционната система iPadOS 13.4, обявен заедно с последния iPad Pro, при който устройството вече може да се сдвоява с мишка и тракпад, като по този начин осигурява курсор на дисплея. Тогава заедно с таблета беше пусната и клавиатура с вграден тракпад.

Снимка 502553

Източник: Microsoft

Сега Microsoft надгражда над тази хардуерна инфраструктура, като прави работата с iPad още по-близка до тази с настолния компютър. Подобренията ще са приложими на новите iPad, iPad Pro и iPad Air.

Въпреки че и в миналото функционалностите, които ще бъдат постигнати с новия хардуер, бяха възможни, сега те са значително улеснени, посочват от Microsoft. Самите ъпдейти на софтуера трябва да се случат до "няколко седмици", изтъкват от компанията.