Автомобилният производител Nissan демонстрира своите възможности за безпилотни технологии в един от японските хотели. Гостите вече могат да използват автономни чехли, които са в състояние да се завърнат на свое място сами. Освен това в хотела клиентите могат да намерят безпилотни възглавници, столове и маси, съобщава пресслужбата на компанията. 

За да бъде активирана системата ProPilot Park, посетителят на хотела трябва да натисне специален бутон. Същият асистент за паркиране се използва и при второто поколение Nissan Leaf. Оборудването включва лазерен скенер, който определя точното разстояние между автомобила и околните обекти, както и система за кръгово наблюдение. 

По-рано Nissan разработи стол на бъдещето под името ProPILOT. Той е в състояние самостоятелно да определя позицията си спрямо стола отпред и да го следва, като запазва постоянно разстояние и се движи по дадена траектория. Това прилича много на системата ProPILOT за автомобилите, която поддържа безопасно разстояние до автомобила отред и гарантира, че ще застане в центъра на пътната лента. 

Освен това Nissan разработи прототип на офис стол, който използва функцията за автоматично паркиране. Технологията позволява на столовете да се връщат на работното си място сами. Офис столът може да бъде активиран с пляскане на ръцете. Технологията включва камери, които улавят мястото на столовете в офис пространството. Връзката между самите столове е чрез Wi-Fi. 

Междувременно Nissan разработи прототип на иновативно работно място, който използва технологията Qashqai. В информацията на компанията е отбелязано, че автомобилните електронни асистенти могат да бъдат полезни и за увеличаване на производителността на труда в офиса.