Един от световните лидери в областта на мобилните технологии – компанията Nokia, свали цената на камерите си за виртуална реалност OZO.

От финландската фирма обявиха, че устройството ще струва с 25 процента по-малко, а орязването на сумата, която клиентите плащаха досега, идва по-малко от година след появата на камерата на бял свят, предаде агенция Reuters.

Камерата за виртуална реалност беше една от надеждите за бърз растеж на приходите на компанията, а на нея се гледаше като на потенциална златна мина.

Устройството започна да се продава за 60 хиляди долара в САЩ и Европа. Сега обаче камерата ще струва 45 хиляди долара.

От компанията обявиха още, че от следващия месец ще се насочат към китайския пазар, където ще предлагат камерата за продажба.

Устройството има сферична форма и включва осем сензора и също толкова микрофона. Тя беше проектирана за заснемане на 3D филми и игри, на резултата от които потребителите могат да се наслаждават с помощта на очила за виртуална реалност.     

От компанията коментираха, че ниската цена на камерата е продиктувана от непрекъснато развиващия се с бързи темпове пазар на виртуална реалност.