Едно от най-очакваните технологични събития на годината, това на Apple, посветено на представянето на новия iPhone 15, Apple Watch Series 9 и други нови продукти, ще се проведе на 12 септември. Това пише Bloomberg, цитирайки журналиста Марк Гурман.

Очаква се предварителните поръчки за закупуване на новите устройства на "ябълката" да бъдат достъпни на 15 септември, а масовите продажби  да започнат на 22 септември.

Структурата на предстоящото събитие ще бъде подобна на миналогодишното представяне на iPhone 14. Това означава, че предварително записана видеопрезентация ще бъде излъчена онлайн, както и за гостите на Apple в централата на компанията.

Участниците, поканени на личното събитие, ще могат да се запознаят с функциите на новите iPhone и Apple Watch на живо след презентацията. Очаква се Apple да представи и друг нов продукт през октомври. Става дума за първите компютри Mac с процесор Apple M3. Засега обаче не е известно дали компанията планира да проведе отделно събитие за представянето на тези нови продукти.

В допълнение към хардуера, Apple продължава да се подготвя за пускането на iOS 17 и watchOS 10. Обикновено стабилните версии на iOS се пускат няколко дни след представянето на iPhone, така че можем да очакваме iOS 17 и watchOS 10 в средата на септември.

Apple се страхува от ниско търсене на iPhone 15?

Apple се страхува от ниско търсене на iPhone 15?

Производственият план е намален поради проблеми с доставката на части и търсенето на по-скъпи устройства

Часовникът

Преди дни Apple пусна седмата бета версия на iOS 17 и watchOS 10, с което потвърди предстоящото пускане на стабилните версии на софтуера. Също така, наскоро беше пусната шестата бета версия на macOS Sonoma, но пускането на стабилната версия на операционната система най-вероятно няма да се състои преди октомври.

Колкото до предстоящото събитие, наред с iPhone 15 и Apple Watch Series 9, трябва да очакваме да видим второто поколение на смарт часовника Watch Ultra.

Събитието може да не е толкова революционно, колкото презентацията през юни, на която беше обявен хедсетът за смесена реалност Vision Pro.

Въпреки това смартфоните и смартчасовниците носят на компанията много повече пари и представляват по-голямата част от продажбите, поне засега.

В очакване на представянето на iPhone 15, в средата на август Apple реши да съкрати плана за производство на нови смартфони за 2023 година.

Първоначално компанията планираше да пусне 83 милиона iPhone 15s през 2023 година, но настоящите планове са ограничени до 77 милиона броя.

Apple поеха гигантски риск с най-новото си устройство - ето защо

Apple поеха гигантски риск с най-новото си устройство - ето защо

Vision Pro има всички шансове да доминира във виртуалната реалност... но провалът не е изключен