Корейският технологичен лидер Samsung представи революцията в камерите при смартфоните, която не може да се сравни с нищо друго, достъпно на пазара в момента.

Показаната от компанията ISOCELL Bright GW1 разполага с 64-мегапикселов сензор за изображения, снабден с най-високата резолюция в серията 0,8 μm сензори за изображения на Samsung.

С новата камера потребителите ще могат да правят 16-мегапикселови изображения при по-ниска осветеност, както и високодетайлни 64-мегапикселови снимки при по-ярка светлина.

"През последните няколко години камерите на мобилните телефони се превърнаха в основен инструмент за записване и споделяне на моменти от ежедневието ни", коментира Йонгин Парк, изпълнителен вицепрезидент на сензорния бизнес в Samsung Electronics.

От производителя представиха и още един сензор - ISOCELL Bright GM2, който е 48-мегапикселов. Той също използва технология Tetracell в среда с ниска осветеност и алгоритъм "remosaic" в добре осветени условия, заснемайки изключително детайлни кадри с естествени и ярки цветове.

И двата нови модела в момента ще бъдат тествани, но се очаква да влязат в масово производство след средата на годината.

"С повече пиксели и усъвършенствани пикселни технологии, Samsung ISOCELL Bright GW1 и GM2 ще осигурят ново ниво на фотографски възможности в най-елегантните съвременни мобилни устройства, които ще подобрят и ще променят начина, по който записваме случващото ни се всеки ден", допълва той.