Samsung работи върху втори сгъваем смартфон, пише Bloomberg.

Най-големият производител на умни телефони се готви да представи второто си сгъваемо устройство в началото на следващата година. Телефонът ще бъде луксозен и ще се сгъва в компактен размер като Samsung Galaxy Fold.

Южнокорейският гигант пази модела в тайна, разказват за агенцията хора, които са запознати с развитието на устройството и които са пожелали да останат в анонимност. Телефонът ще бъде с 6,7-инчов вътрешен дисплей и ще се свива до джобна версия. Спрямо информацията компанията ще се стреми да направи втория си сгъваем смартфон по-достъпен и по-тънък от тазгодишния Galaxy Fold.

Стартирането на устройството наследник обаче може да зависи от това колко добре се справя Galaxy Fold след предстоящото му пускане, обяснява един от източниците. Преди дни от фирмата съобщиха,че през настоящия месец септември предстои първият сгъваем смартфон най-накрая да бъде пуснат на пазара. Още през юли Ѕаmѕung пyблиĸyвa дoĸлaд c нaпpaвeнитe пpoмeни и пoдoбpeния по модела, след редицата проблеми, който бяха констатирани от анализатори. Galaxy Fold ще бъде с по-добри панти, а защитният филм, ĸoйтo пoĸpивa диcплeя, вeчe e пocтaвeн пoд paмĸитe нa eĸpaнa, зa дa ce пpeдoтвpaти oтлeпвaнeтo мy.

Най-накрая Samsung обяви дата, на която ще излезе поправената версия на Galaxy Fold

Най-накрая Samsung обяви дата, на която ще излезе поправената версия на Galaxy Fold

Първо ще бъде пуснат в Германия и Корея

Samsung си сътрудничи с американския дизайнер Том Браун за предстоящия си сгъваем телефон, като се стреми да се хареса на по-широк кръг потребители, който включва интересуващите се повече от мода и лукс, отколкото от техническите спецификации на устройството, пишат авторите на агенцията. За любителите на технологиите компанията ще разчита на привлекателността на авангардната технология на дисплея и на дългоочакваното пускане на масов сгъваем телефон на пазара.

Компанията отказа коментар относно разработката на необявения продукт.

Според източниците на Bloomberg новият сгъваем телефон ще има вградена селфи камера в горната част на вътрешния дисплей, точно както наскоро пуснатия Samsung Galaxy Note 10. От външната страна ще има две камери, които ще са обърнати назад, когато телефонът е отворен или напред, когато е затворен.

Едно ключово предимство на планираното за догодина 6,7-инчово устройство спрямо Fold е, че неговата форма ще бъде на практика като тази на смартфон , когато е отворен. По този начин на устройството ще може да се стартират приложения за телефони с Android в познатия им вид.

Galaxy Fold се отваря към квадратно съотношение и по-голям екран и затова изисква приложенията да бъдат персонализирани или адаптирани, за да се използват максимално пълноценните му размери.

Samsung тества използването на ултра тънко стъкло за вътрешния дисплей на следващото си сгъваемо устойство. Стъклото било едва 3% от дебелината на това, използвано при другите смартфони. В същото време компанията ще иска да осигури дълготрайност, както и да избегне всяко повторение на провала на Galaxy Fold.

Samsung Galaxy Note10+: светът на Android има нов крал

Samsung Galaxy Note10+: светът на Android има нов крал

Вижте как изглежда той

Сгъваемите устройства нямаха старта, който заслужават.

Китайският гигант и втори производител на смартфони в света Huawei се наложи да забави своя Mate X. Royole пък не впечатли критиците със своя FlexPa, а Samsung имаше смущаващи дизайнерски дефекти, които ги принудиха да отложат пускането на Galaxy Fold на пазара.

Всички тези компании, заедно с конкурентните им корпорации Xiaomi и Oppo, които досега са пуснали само тийзъри, искат да бъдат първи, за да бележат началото на това, което обещава да бъде следващият сегмент на потребителска електроника с висок растеж. Заявката на категорията "сгъваеми" е да комбинира полезността на преносимите компютри с голям екран с лекотата на по-малките телефони.

Продажбите на водещите телефони на Samsung напоследък намаляват и за да се разширява към нови пазари или продуктови категории, компанията гледа на сгъваемите телефони като на следващия им двигател с голям растеж. Ожесточената конкуренция от страна на Huawei обаче разруши дългогодишната лидерска позиция на Samsung като най-големи продавач на телефони в света. Китайската фирма даже заплашваше да надмине Samsung преди търговския сблъсък между САЩ и Китай.

Носейки кодовото име "Победител", Galaxy Fold трябваше да бъде символът на иновативността и лидерството на Samsung.

Първото масово произведено сгъваемо устройство обаче привлече внимание на потребителите по грешни причини, тъй като критиците бързо откриха, че гъвкавият дисплей не може да издържи дори няколко дни конвенционална употреба. С отлагането  за този месец на оригинално планираното за април пускане на пазара, Samsung обещава качество и надеждност.

Samsung Galaxy Tab S6 вече е на родна земя

Samsung Galaxy Tab S6 вече е на родна земя

Таблетът идва с специален калъф с мултифункционална клавиатура и с обновен S Pen