Нашите нездравословни практики и начин на живот са наистина вредни за околната среда и бавно водят до нейния упадък. Светът се променя към по-лошо и заради това. Ето защо е изключително важно да живеем устойчиво и съзнателно и да се грижим за околната среда.

Интегрирането на устойчиви решения в нашия начин на живот става от решаващо значение! Дори да звучи трудно можем да внедряваме подобни решения по различни начини. Вече се измислят устойчиви алтернативи за почти всичко.

Почти всеки продукт, който използваме в ежедневието си, има екологична алтернатива. Замяната с по-екологични опции ще бъде от огромни значение за околната среда. От рибена кожа, получена от кожи от сьомга, до устойчиви еко чинии - ето една интересна колекция от устойчиви дизайни на продукти с които да станете по-зелени!

Еко велосипед

Този велосипед, изработен от шперплат, е създаден с намерението да накара повече хора да се съсредоточат върху устойчивия начин на живот. Дизайнът се нарича "Openbike" и въпреки очевидните проблеми, които идват с велосипед, направен от шперплат, той все още е достъпна и лека алтернатива за тези, които искат да живеят по-екологично.

Не става въпрос само за велосипеда. Замърсяването на градовете няма да изчезне от само себе си. Този велосипед ще промени гледната ви точка за достъпност и устойчивост.

"Зелени заедно"

е общ проект на Money.bg и Webcafe.bg, който обръща внимание на екологичните тенденции - както в ежедневието на всеки от нас, така и в бизнеса.

Научете повече тук:

zelenizaedno.bg

"Лампата" loop

Loop е минималистичен продукт, който има едва няколко части. Може да се да го използвате, когато работите и когато четете. Освен това е направен от предимно устойчиви материали, така че има допълнителен бонус от използването на нещо, което намалява въглеродния ви отпечатък. Идеята за Loop е, че когато насочите светлината надолу, тя служи като осветление на работното ви пространство. Когато приключите с работата, можете просто да го завъртите навътре и той осигурява по-мела светлина, докато четете, водите дневник, се наслаждавате на любимата си стрийминг услуга. Няма нужда да докосвате използвате бутони или приложение, за да използвате продуктът.

"Зелени компютри"

Acer представи множество нови продукти от серията Vero. Екологично съобразеното продуктово портфолио включва два нови ноутбука Aspire Vero, десктоп Veriton Vero, нови монитори Vero, нова мишка и клавиатура Vero и проектор. Всички тези продукти са направени от рециклирана пластмаса, както и рециклируеми опаковки.

Преносимите компютри Aspire Vero са резултат от ангажимента на марката да създаде по-устойчиво бъдеще. "Зелените" компютри са направени от рециклирана пластмаса.

Jenga

Снимка 578855

Източник: www.yankodesign.com

Една доста забавна и популярна игра вече има еко версия. Това е Jenga или tower blocks. Не е нужно много мислене или физическа сила, въпреки че стратегията също е важна. Корейският глобален производител Intops искаше да намали своя глобален отпечатък, дори когато произвежда продукти, използващи различни материали, които, за съжаление, включват пластмаса. Така те измислиха проект, който използва всички тези изхвърлени материали и ги превръща в нещо полезно. Те използваха материали от изхвърлени дефектни артикули, които произвеждат.

Еко хартиена опаковка

Снимка 578857

Източник: https://www.yankodesign.com/2022/02/21/this-sustainable-packaging-is-built-to-separate-plastic-lining-from-paper-products-like-peeling-a-banana/

Bruk е устойчива алтернатива на облицованите с пластмаса хартиени опаковки, създадени да отделят пластмасовата облицовка от нейното хартиено покритие.

Преди да започне процесът на рециклиране, пластмасата и хартията трябва да бъдат разделени, което изисква специален процес, който е скъп и не е лесно достъпен по целия свят. Дизайнер Pushan Panda създава Bruk - концепция за устойчива опаковка, която прави отделянето на пластмасата от хартията толкова лесно, колкото е беленето на банан. Когато потребителите изконсумират продукта, те могат просто да разкъсат Bruk наполовина от горната му част. След като хартиеното покритие е разкъсано наполовина, облицовката се разкрива и може да се рециклира самостоятелно.

Кожени артикули

Снимка 578858

Източник: www.yankodesign.com

Устойчивата мода може да е предизвикателство, но не и невъзможно за постигане. За направата на кожени портфейли например се използва рибена кожа. Това е нов вид кожа, която може да се използва за различни аксесоари.

Създателите използват рибни кожи, предназначени за изхвърляне. След специална обработка рибена кожа се използва за направата на различни аксесоари като портфейл или картодържатели.Felsie Fish Leather предлага дълготраен продукт на пръв поглед прилича малко на змийска кожа. Много хора се питат дали мирише на риба. Не мирише на риба, а просто на естествена кожа, както мирише портмоне от такъв материал.

"Зелени заедно" показва добрите примери и важните съвети - всичко, което трябва да знаем по пътя към по-природосъобразно съществуване, работа и правене на бизнес. Проектът се осъществява с подкрепата на ProCredit Bank, LIDL, училище "Дени Дидро", Zagorka, Сердика Център, Cargotec, RÖFIX, Solvay Sodi, Insaoil.