Състезанието за лидерство в космическия бизнес продължава. Индия обяви, че е изстреляла успешно 20 сателита заедно в една ракета.

Южноазиатската държава се похвали, че тяхната технология е нискобюджетна и качествена, като целта на Делхи е да привлече клиенти за нея.

Сателитите, сред които е имало и такива на САЩ и Канада, са излетели днес сутринта от остров Шрихарикота. Задачата на повечето от машините е да изследват атмосферата на Земята, пише Bloomberg.

Шефът на Amazon пуска полети в Космоса през 2018 г.

Шефът на Amazon пуска полети в Космоса през 2018 г.

Цените на билетите все още не са ясни

Бизнесът с изстрелване на сателити в Космоса е от огромна важност за операциите на телекомуникационните компании, доставчиците на интернет, авиопревозвачите и други.

Потенциалът на тази индустрия беше оценен от милиардерите Ричард Брансън, Илон Мъск и Джеф Безос, които създадоха свои компании в сферата.

През март шефът на Amazon обяви, че фирмата му Blue Origin ще започне тестови полети на ракети през идната година. От 2018 г. пък се очаква тя да изпрати в Космоса своите първи клиенти астронавти. Такива пътешествия предлага и фирмата на Ричард Брансън Virgin Galactic.

Нова мисия за SpaceX: Илон Мъск „превзема” Марс през 2018 г.

Нова мисия за SpaceX: Илон Мъск „превзема” Марс през 2018 г.

Мисиите “Red Dragon” до червената планета ще тестват технологиите за други мисии

Space X на Илон Мъск пък планира да изпрати своята първа ракета на Марс през същата година. Компанията работи по разработването на космически технологии и има договор с НАСА за изпращане на доставки до Международната космическа станция.