Активната стратегия за комерсиално използване на мобилни мрежи от пето поколение (5G) в Южна Корея дава резултати.

Търговското предлагане на 5G мрежи в страната започна през април 2019 г., а данните сочат, че в средата на миналата седмица около 800 хиляди души в Южна Корея са ползвали 5G услуги. За няколко дни броят им нарасна до 900 000, като се очаква още тази седмица 5G потребителската база в страната да превиши 1 милион абонати, пише TechNews.bg.

Използването на 5G технологията осигурява много висока скорост на интернет връзката с минимални закъснения. Освен това става възможно свързването на много по-голям брой устройства без претоварване на мрежата.

Все още има проблеми с покритието на мрежата, както и със скоростта на връзките, но в бъдеще те ще бъдат решени, тъй като местните телекомуникационни оператори продължават да увеличават броя на използваните базови станции.

Цената на минималната 5G тарифа в Южна Корея е 55 000 вона на месец, което е приблизително 48 долара. Първоначално южнокорейските телекоми не са планирали минимални тарифи за 5G услуги, но правителството настоя, че това трябва да се направи, информира Gizchina.