Хакери са откраднали имейл адресите на над 200 милиона потребители на социалната мрежа Twitter и са ги публикували в онлайн хакерски форум, съобщи специалист по сигурността, цитиран от Reuters.

Според експертите по киберсигурност пробивът ще доведе до още хакерски атаки, включително разкриване на идентичността на хора от разузнаването. Това написа в LinkedIn Алон Гал - съосновател на израелската фирма за мониторинг на киберсигурността Hudson Rock, цитиран от Bloomberg. 

Експертът нарича ударът "едно от най-значимите изтичания на информация, които съм виждал".

Twitter започна да "издиша" -  десетки хиляди потребители изгубиха достъп до социалната мрежа

Twitter започна да "издиша" - десетки хиляди потребители изгубиха достъп до социалната мрежа

Мъск не се впечатли

Към момента не е ясно какви действия, ако изобщо има такива, е предприела социалната медия за разследване и отстраняване на проблема.

Базата данни, публикувана от хакерите, съдържа имената и имейл адресите предимно на политици, журналисти, банкери и обществени личности. Експертите твърдят, че данните са били изтеглени заради недостатък в софтуера на Twitter, който междувременно е бил отстранен.

Базата данни датира от около 2021 година, преди Илон Мъск да стане собственик на платформата. Въпреки това тя може да представлява риск за някои потребители, освен че представлява поредното главоболие в областта на сигурността за Twitter.

"За предателство към Русия?" Хакери отново атакуват България

"За предателство към Русия?" Хакери отново атакуват България

Правителственият сайт стана поредната им жертва