Щатите безспорно са технологичният лидер на света, като именно от там тръгват компании, като Apple, Microsoft, Amazon и Goolge. От друга страна обаче хората в САЩ не успяват да се възползват напълно от предимство.

Пример за това е, например, средната скорост на мобилния интернет в страната, която е далеч по-ниска от тази на редица други по-малки държави, включително и под средната за България.

Според данни от доклада State of LTE за последното тримесечие на миналата година в Щатите средната скорост на за сваляне на 4G или LTE мрежата е 16,31 мегабита в секунда.

За сравнение у нас тя е 33,3 мегабита в секунда или двойно повече. В това отношение България се нарежда на 9-то място в света от общо изледвани 88 държави.

В това отношение страната ни е изпреварена само от Холандия, Норвегия, Унгария и Белгия в Европа. На първо място със средна скорост от 44,3 мегабита в секунда е Сингапур. В топ 10 влизат още Южна Корея, Австралия, Нова Зеландия и Дания.

От друга страна Великобритания е на 41-во място, а Щатите - едва на 61-во. Беларус е с най-ниската скорост за цяла Европа, като средната такава там е 14,02 мегабита в секунда.

В дъното на класацията е Индия с 6,07 мегабита в секунда, а точно преди нея са Алжир, Индонезия, Филипините, Тайланд и Саудитска Арабия.

Infographic: Where Smartphone Users Surf the Fastest | Statista You will find more infographics at Statista