От ИТ гиганта Microsoft признаха, че целта за достигане на 1 милиард устройства под управление на Windows 10 през 2018 г. е прекалено оптимистична. 

През април миналата година Тери Майерсон, шеф на разработките на операционни системи в Microsoft, заяви, че след две-три години в света ще има 1 милиард устройства под управление на Windows 10, пише TechNews.bg. 

Сега, в неотдавнашно интервю за ZDNet, вицепрезидентът на Microsoft Юсуф Мехди призна, че обявеният по-рано план за новата операционна система едва ли ще бъде изпълнен. 

Според него, дори и през 2018 г. на пазара няма да има 1 млрд. устройства с Windows 10. Ще е необходим по-дълъг от първоначално планирания период за постигане на тази цел, смята той. 

Microsoft съобщи, че към  края на юни Windows 10 е инсталирана на над 350 млн. устройства в света. Това е отличен резултат за платформа, пусната преди по-малко от една година. 

До 29 юли легалните потребители на Windows 7 и Windows 8.1 могат да обновят системите си безплатно до версия 10. След този срок преходът към новата ОС ще струва около 120 долара.