Притежаваната от Google видео платформа YouTube Music стартира и в България от днес. Конкурентната стрийминг услуга на Spotify бързо се развива и започва да оперира на все повече пазари.

Днес вече и българските потребители ще могат да се радват на два варианта. Първият е безплатна версия на услугата, която ще бъде съпровождана с реклами, другият вариант е премиум версия, за която ще е необходим месечен абонамент.

В сравнение със стандартния вариант YouTube Music Premium ще може да се изпълнява и във фонов режим и ще позволява да се тегли музика. Освен това в него няма да има реклами. Поради навлизането на българския пазара, премиум версията предоставя един месец безплатно ползване на услугата от потребителите. След изтичане месечният абонамент струва 8,99 лева.

Изпълнението на избраната музика дори във фонов режим позволява на потребителите да извършват и друга дейност като пътуване и спорт. YouTube Music предоставя и опция за интелигентно търсене. С нея използващите услугата ще могат да намират определена песен, дори когато не помнят името. В допълнение към тези предимства, платформата ще показва и начална персонализирана страница за всеки потребител.

А YouTube Premium версията включва и вариант с достъп до съдържанието от YouTube Originals, където абонираните могат да намерят филми, шоу програми и сериали. От днес тя е достъпна на българския пазар за един месец безплатно ползване. След него месечния абонамент струва 10,99 лева или 16,99 лева за "Семеен план".