По-добре е да ползвате Facebook през мобилния си браузър вместо чрез приложението на Facebook, пише сайтът BGR.com.

Ръсел Хоули от AndroidCentral наскоро започнал да влиза в социалната мрежа през мобилния си браузър и установил, че този подход върши много по-добра работа.

„Наскоро забелязах някои проблеми с производителността при много телефони и започнах да обръщам по-голямо внимание на причината, която води до тях. Когато Facebook се оказа един от най-големите лакомници, поглъщащи нечувани ресурси, го деинсталирах, за да видя как са се променили нещата. Не само че проблемите ми с производителността изчезнаха напълно, но и открих, че всъщност не губя никои от функциите на Facebook, които ми трябват, при изтриване на мобилното приложение”, обяснява Хоули.

Факт е, че приложението на Facebook изсмуква огромна част от батерията и данните. Най-хубавото е, че можете да използвате Facebook през Chrome, Safari или който друг мобилен браузър пожелаете и да получите до голяма степен същото преживяване. В браузър версията обаче няма функционалност, базирана на местоположението, и не се зареждат „мигновени статии” (Facebook Instant articles).

Въпреки това ако всичко, което искате да направите, е да обновите статуса си, да публикувате снимки или да видите какво правят вашите приятели, потребителският интерфейс на Facebook в мобилен браузър е напълно функционален.