Феновете на "World of Warcraft" в Китай ще трябва да архивират историята си на игра, тъй като дистрибуторът на хитовата игра прекрати споразумението си с Blizzard Entertainment, съобщи CNN.

В писмо до потребителите във вторник Джон Хайт, генерален мениджър на франчайза Warcraft на Blizzard, каза, че екипът "работи усилено, за да разработи функция, която ще ви позволи да запазите вашите игрови герои, вещи и напредък". Компанията се опитва да убеди играчите, че няма да загубят напредъка си в играта.

Blizzard, подразделение на Activision Blizzard, и неговият дългогодишен китайски партньор, игралния гигант NetEase, съобщиха през ноември, че няма да подновят лицензионните споразумения, които изтичат през януари.

Илон Мъск сравни Белоградчишките скали с фентъзи видео игра

Шефът на Tesla сравни едно от природните богатства на България с фентъзи видео игра

Милиардерът изглежда възхитен и това стана хит в Twitter

Тези сделки обхващат публикуването на няколко популярни заглавия на Blizzard в континентален Китай, включително "World of Warcraft", "Hearthstone" и "Diablo III", от 2008 г. насам. В отделни изявления и двете страни казаха, че не са в състояние да достигнат до ново споразумение по ключови условия, без да дават допълнителни подробности.

Activision Blizzard търси нов дистрибутор в Китай, посочи Хайт. Той обясни, че компанията преговаря с потенциални партньори и ще продължи да води такива дискусии, "докато намери подходящо решение".

Сериалът "Игра на тронове" донесе €180,7 милиона на икономиката на Хърватия

Сериалът "Игра на тронове" донесе €180,7 милиона на икономиката на Хърватия

Снимките на хитовия сериал отвориха ниша към нов тип туристически услуги

Междувременно Blizzard и NetEase работят за финализиране на план за преход и ще обявят подробности за това как играчите могат да архивират своите игри през януари, добави той.