Българо-италианският консорциум "Анса Борима" има намерение да разкрие 200 нови работни места в Ловеч, става ясно по време на среща между кмета Корнелия Нинова и Мартин Ганев, съдружник в дружеството.

Компанията ще наеме помещенията в Северната индустриална зона, в които преди години се извършваше дейността на португалската фирма "Вестиконфекс интернасионал", която произвеждаше облекла.

"Анса Борима", консорциум между българската "Борима" и италианската "Анса Компосити", има дългогодишна история в производството на телекомуникационно оборудване, компоненти и части за електротехническата и други индустрии, продукцията се изнася в редица страни. В момента имат бази в село Борима и град Искър, Плевенско.

Тя работи с най-големите фирми в бранша и е предпочитан доставчик от "Шнайдер Електрик" и ABB, които са гигантски компании, казват от пресцентъра на община Ловеч.

В завода на Great Wall в Ловеч започва ново производство

В завода на Great Wall в Ловеч започва ново производство

Германски автомобилен гигант открива 1 000 работни места

В италианско-българската група има две италиански фабрики и две български дружества. През 2016 г. "Анса Борима" беше обявена за четвъртото най-бързо развиващо се предприятие в България в сектор "Електротехника".

Новината за новия инвеститор идва след като неотдавна бе съобщено за немския автомобилен концерн VOSS Automotive, който до шест месеца разкрива 1000 работни места в завода в Баховица. С тези инвестиции значително ще намалее процентът на безработни лица в общината, а и ще върнем някои работници, които сега пътуват до съседни градове, счита кметът на Ловеч.