Бутилиращата компания на Coca-Cola - Hellenic Group, скоро може да се сдобие с най-голямата си производствена база в Централна и Източна Европа (ЦИЕ). Амбицията за нейното изграждане е на унгарското подразделение Coca-Cola HBC.

Дружеството планира да изгради центъра в близост до Будапеща, като там вече са закупени 13 хектара земя, съобщава Budapest Business Journal.

В момента там се намира фабриката Dunaharaszti, като след добавянето на новите 13 хектара капацитетът й ще се увеличи с 50%. Според плановете изграждането на новите съоръжения там трябва да приключи до 2020 година.

Към момента местното подразделение Coca-Cola HBC Magyarország изнася безалкохолни напитки, сокове и минерална вода за 25 пазара в Европа.

През миналата година компанията е вложила в бизнеса си 6 милиарда унгарски форинта или 24 милиона долара през 2017 година, като през настоящата плановете на ръководството са за още по-големи инвестиции.

По-рано този месец стана ясно, че Coca-Cola ще отвори нов развоен център за информационни технологии в София, като там ще наеме 130 служители. Според информацията звеното ще работи с клиенти на глобално ниво, като фокусът ще бъдат пазарите в Европа, Близкия Изток и Африка.

Coca-Cola отваря втория си по големина развоен център в София и наема 130 души

Coca-Cola отваря втория си по големина развоен център в София и наема 130 души

Компанията има такива още в САЩ, Мексико, Индия, Сингапур и Япония