Facebook сериозно разширява европейската си централа, отваряйки място за хиляди нови служители. Компанията е подписала дългосрочен договор за наем на нов кампус от 57 дка в ирландската столица Дъблин.

Тя ще използва 4 пъти повече офисно пространство, отколкото досега, което ще й позволи да наеме още 5000 служители, съобщава Yahoo Finance.

Дъблин, където Facebook в момента има около 4000 служители, е централа за бизнеса на компанията в Европа, Близкия изток и Африка от близо 10 години.

Новият кампус ще бъде дом на нейните 60 ирландски екипа и отделите, занимаващи се с програмиране, киберсигурност, юридически въпроси, маркетингови и търговски дейности.

Служителите в Дъблин работят и върху продуктите на компанията, свързани с Instagram, WhatsApp и Oculus.

"Тази значителна инвестиция в 14-акров кампус с капацитет за още хиляди служители демонстрира нашия ангажимент към Ирландия, нашето желание да развиваме бизнеса си тук и да продължим да допринасяме за икономиката", каза в изявление ръководителят на Facebook Ирландия Гарет Ламби.

Преминаването към новата база от 81 000 кв. м в южната част на Дъблин ще се осъществи в рамките на 3 години и се очаква да бъде завършено до 2022 г., отбелязва Ламби.

Настоящата централа на Facebook се намира в района, където се помещава европейската централа на Google, както и на няколко други технологични гиганти. Компанията има служители и в друга офис сграда в Дъблин и разполага с център за данни на север от града.