Шведската верига за мебели и домашно обзавеждане IKEA отложи откриването на втория си магазин в Букурещ за следващата година.

Отварянето на търговския обект на бул. "Теодор Палади" в източната част на Букурещ първоначално беше планирано да се случи в края на това лято.

IKEA отваря втори магазин в румънската столица Букурещ

IKEA отваря най-големия си магазин в Югоизточна Европа на 60 км от България

Общата инвестиция е 86 милиона евро

"Вторият магазин в Румъния, който е и най-големият магазин на IKEA в Югоизточна Европа, е сложен проект и поради непредвидени вътрешни и външни фактори, датата на откриване ще се премести през 2019 г.", заявиха представители на компанията пред вестник Ziarul Financiar.

Общата инвестиция в обекта, който се намира само на 60 км от границата с България, е над 80 милиона евро. Търговската му площ е 36 000 кв. м, което го превръща в най-големия магазин на IKEA в региона.

IKEA строи трети магазин в Румъния - в Тимишоара

IKEA продължава експанзията в Румъния: наред е Тимишоара

Обектът трябва да бъде завършен до 3 години

Компанията подготвя и строителството на още един свой магазин в Румъния - в Тимишоара, който ще обслужва клиентите в западната част на страната. Швeдcĸият тъpгoвeц cмятa дa инвecтиpa 431 млн. eвpo в Pyмъния пpeз cлeдвaщитe 10 гoдини.

IKEA Румъния отчита продажби в размер на 131 млн. евро без ДДС за финансовата година, приключваща на 31 август 2018 г., което е с 10.6% повече в сравнение с предходната година.

Около 3.2 млн. души посетиха другия магазин на шведската верига в Букурещ, а компанията продаде повече от 18.6 млн. продукти.