Глобален доставчик на аутсорсинг услуги Majorel Group отваря първия си офис в Скопие. Компания ще отвори стотици работни места в региона. Офисът ще се намира в сърцето на Скопие в модерен четириетажен комплекс. Новият офис на Majorel има капацитет да побере над 350 служители. Това съобщиха от компанията и местните медии.

Екипът в Скопие ще предоставя услуги за поддръжка чрез чат, телефон и електронна поща на един от своите клиенти - световен бранд в туристическата индустрия.

Отварянето на операции на компанията в Северна Македония разширява позициите на Majorel в региона на Европа, Близкия изток и Африка (ЕМЕА) и позволява на компанията да предлага разширени услуги на своите международни клиенти, коментират от Majorel.

Всички свободни работни места са на уеб сайта на компанията. Търсят се най-вече комуникативни и езикови умения, а компанията предлага допълнително обучение за развитие на своите служители.

"Виждаме голям потенциал в този регион. Той винаги е бил част от нашите амбициозни планове за разширяване", заяви главният изпълнителен директор Томас Маккенбрук.

По думите му сред ключовите фактори за решението на компанията да влезе в Скопие е квалифицирана работна сила със добри езикови умения, особено владеене на немски език, английски, италиански и турски.

"Искаме да наложим нови стандарти на местния пазар на труда, като предоставяме изключителни условия на заетост и добра работна среда и като насърчаваме растежа и възможностите за професионално развитие на служителите", заяви един от мениджърите на компанията Джос Доренбуш.

Годишният приход на компанията е 1,2 милиарда евро.  Majorel е основана в Люксембург, оперира в 34 държави на пет континента и има над 66 800 служители. Обслужването е на 60 езика.