Френският конгломерат LVMH ще стане спонсор на Летните олимпийски игри през 2024 г. в Париж. Това е първата сделка от този тип за компанията. Летните олимпийски игри са през следващата година между 26 юли и 11 август, предимно във френската столица. Ще има и събития в Марсилия и Таити.

Собственикът на Louis Vuitton и най-богатия европеец в света Бернар Арно налива 150 милиона евро в Олимпийските и Параолимпийските игри, пише Fortune.

Така LVMH се присъединява към списък от партньори, който включва телекомуникационната Orange, Air France-KLM и веригата магазини за хранителни стоки Carrefour.

Някои марки LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton са били официални партньори на световни състезания, включително производителя на часовници Hublot на световното първенство по футбол, но това е първото спонсорство от луксозния конгломерат, оглавяван от Бернар Арно (вторият най-богат човек в света след Илон Мъск).

Марката за бижута на Chaumet ще проектира медалите за игрите. Вина и други напитки от Moet Hennessy, ще бъдат сервирани на гостите.

Параолимпийските игри ще се проведат между 28 август и 8 септември. Други френски компании също искат да си осигурят спонсорски сделки с наближаването на събитията. Air France сключи сделка да стане т. нар. спонсор от ниво 2, което цели марката да стане по-разпознаваема и да спечели нови клиенти, според главния изпълнителен директор на групата Бен Смит. По думите му рискът от отрицателна възвръщаемост на инвестицията е почти нулев.