Microsoft обеща $500 милиона за справяне с бездомността и за изграждане на достъпни жилища в отговор на недостъпността региона на Сиатъл, САЩ, предава The Seattle Times.

По-голямата част от средствата ще бъдат вложени в изграждането на по-евтини жилища за работници с ниски и средни доходи. Заради повишаващите се цени на жилищата в региона, те биват принудени да търсят дом някъде другаде. Повечето нови жилища, които се изграждат в района, са насочени към по-богатите наематели, казва президентът на компанията Брад Смит.

Това е най-голямото обещание за помощ в 44-годишната история на компанията и едно от най-големите на частна корпорация за изграждане на жилища в историята на САЩ.От Microsoft, базирана в предградието на Сиатъл Редмънд, не се ангажират да посочат колко точно достъпни жилища ще могат да бъдат построени с парите.

Инициативата идва, след като Microsoft и други технологични гиганти подхраниха икономически бум в региона.

Компанията ще заеме $225 милиона на лихви под пазарните, за да помогне на предприемачите. Други $250 милиона ще бъдат дадени при пазарни нива. Оставащите $25 милиона ще бъдат дарени за услуги в региона, включително за бездомни.

Microsoft води надпреварата по патенти за Изкуствен интелект до момента

Microsoft води надпреварата по патенти за Изкуствен интелект до момента

Компанията на Бил Гейтс държи 20% от всички патенти в глобален мащаб