Samsung Electronics Co., Ltd. ще увеличи капацитета на леярните си чрез новото производствено звено на компанията в Пьонгтее, Корея. Целта на компанията е да удовлетвори нарастващото търсене на иновативни решения в областта на екстремния ултравиолет (EUV).

Ходът е част от обявения през миналата година план на стойност $116 млрд., с който компанията ще се конкурира с тайванската TSMC на пазара на производство на полупроводници за трети компании.

Строежът на новата леярна с фокус върху базирани на 5-нанометрови EUV-технологии и технология за преработката на сурови материали започна през този месец и се очаква да заработи с пълен капацитет през втората половина на 2021 г. Производствената линия ще играе ключова роля при постигането на целите на Samsung да увеличи имплементирането на иновативни процеси сред голям брой настоящи и бъдещи технологии, включително 5G, високоефективни компютърни системи (HPC) и Изкуствен интелект (AI).

"Новото производствено звено ще разшири капацитетите на Samsung при sub-5-нанометровите процеси и ще ни позволи бързо да отговорим на търсенето на базирани на EUV-решения", заяви д-р ES Jung, президент и ръководител на дивизия "Леярен бизнес" в Samsung Electronics. "Продължаваме да следваме мисията да се отзоваваме на нуждите на потребителите си, като инвестираме в мощности и иновации, и наемаме висококвалифицирани кадри. Разширяваме хоризонтите си като в същото време допринасяме за стабилен ръст в леярския бизнес на Samsung".

Въз основа стартиралото в началото на 2019 г. масово производство при 7-нанометровите EUV-процеси, наскоро Samsung добави към глобалната си мрежа в леярския бизнес нова V1-производствена линия за EUV-технологии в Хансео, Корея. Чрез новата база в Пьонгтее, която ще заработи с пълни мощности през 2021 г., капацитетът на Samsung в леярството, базирано на EUV, значително ще се увеличи.

Samsung планира да започне с масовото производство при 5-нанометровите EUV-процеси във фабриката в Хансео през втората половина на тази година.

С добавянето на Пьонгтее към производствените мощности, Samsung ще има общо седем леярски звена, разположени в Южна Корея и САЩ, които обхващат шест 12-инчови производствени линии и една 8-инчова.