Schneider Electric, лидерът в дигиталната трансформация на енергийното управление и автоматизацията, съобщи, че завършва процеса по разширение на фабриката на компанията в България, чрез което сградата на умното производство в Пловдив ще се увеличи с 3000 кв. м. Размерът на инвестицията възлиза на 60 милиона евро.

"Умната" фабрика на Schneider в Пловдив има над 20-годишна история и е едно от най-модерните предприятия в страната. В него се произвеждат миниатюрни прекъсващи, които се доставят и използват в над 30 страни.

Предстои откриването и на над 100 нови работни места, с които семейството на Schneider в България ще наброява вече над 1000 души. В процес на завършване тук е и геотермална система от нов тип, която ще позволи на завода в Пловдив да стане 100% независим от употребата на природен газ.

Schneider Electric ще автоматизира електроразпределителната мрежа на Сърбия с проект за €140 милиона

Френска компания с голям бизнес в България инвестира €140 милиона в електроенергията на Сърбия

Сърбия се стреми да подобри надеждността на електроенергията и да намали загубите

От местното предприятие съобщават, че с това инвестиционните планове на компанията не приключват. Както Европа като зона, така и нашата страна в частност остават във фокуса на плановете за бъдещ растеж.

Нов цех беше открит във фабриката Sarel във Франция

Основан през 1956 г., обектът Sarel е специализиран в производството на електрически шкафове и табла, създадени да издържат на особено тежки условия. През 2021 г. Sarel отчете третото най-високо потребление на енергия от всички обекти на Schneider Electric, което се дължи главно на енергоемките процеси на боядисване и изпичане на продуктите във фабриката.

Новите инвестиции ще помогнат за намаляване на потреблението на енергия: новите машини консумират три до четири пъти по-малко енергия от по-старите си аналози и имат възвръщаемост на инвестицията от около три години. Останалата част от инвестицията ще бъде изразходвана за подмяна на други стари машини, което ще повиши общата производителност на обекта.

Schneider Electric оказва подкрепа за възстановяването на катедралата „Нотр Дам“ в Париж

Schneider Electric оказва подкрепа за възстановяването на катедралата „Нотр Дам“ в Париж

Държавната агенция за възстановяването на „Нотр Дам“ и Schneider Electric подписаха договор за спонсорство

"Във всичките ни обекти предприемаме решителни действия за намаляване на потреблението на енергия и за декарбонизация на нашите операции", заяви Лоран Батай, президент на Schneider Electric Франция. "Фабриката Sarel е най-добрият в своя клас пример за ангажимента ни в цялата група да постигнем нулеви нетни емисии на нашите собствени операции и да намалим емисиите на CO2 с 25% в цялата ни верига на стойността до 2030 г."