Сингапурската компания за рисков капитал Vertex Ventures е повишила до 210 млн. долара средствата, предвидени за инвестиции в стартиращи компании от Югоизточна Азия и Индия, надхвърляйки първоначалния целеви размер от 150 млн. долара.

Vertex планира да продължи стратегията си за инвестиране в новосъздадени технологични компании в Югоизточна Азия и Индия по отношение на корпоративните технологии, финансовите технологии и потребителския интернет, се казва в изявление на компанията.

Сингапурската компания е ранен инвеститор в компанията за споделено пътуване Grab. Транспортната фирма обяви кампания за набиране на средства през юли, като очакваше да събере 2.5 млрд. долара. Събраното обаче е над 2 пъти повече - 6 млрд. долара.

Последните инвестиции на Vertex включват SpaceMob, който е придобит от стартиращото споделено работно пространство WeWork, фирмата за преводи на парични средства InstaRem и компанията за дигитален маркетинг Synup.

Снимка 316884

Източник: Vertex Ventures

Комбинираният екип на Vertex Ventures Southeast Asia and India работи от 3 основни офиса в Сингапур, Бангалор и Джакарта.

"В допълнение към настоящите ни офиси, в близко бъдеще ще разширим присъствието си и в други градове от региона, за да имаме по-добър достъп до местните възможности", каза Джоо Хок Чуа, управляващ партньор в компанията.

Новият фонд е третият за Vertex в региона, но първият е с външни инвеститори. Предишните два фонда на компанията за Югоизточна Азия бяха финансирани изцяло от държавната Temasek Holdings.

Vertex Ventures е глобална компания с присъствие в Китай, Израел и Силициевата долина. Фондовете на компанията в тези локации са в размер между 150 и 250 милиона долара.