Компания в глобалната отбранителна индустрия International Armored Group (IAG) ще инвестира в още два завода за бронирани автомобили в България. Това обяви собственикът на IAG д-р Антон Стефов по време на официалната церемония за старт на строежа на най-голямата си производствена база за бронирани автомобили в света по стандартите на НАТО в Бургас.

"Работим усилено по проектите за още два нови завода на International Armored Group в България, като разглеждаме възможности в Пловдив и Благоевград", коментира собственикът на компанията.

International Armored Group започва да строи край Бургас най-големия си завод

Производител на бронирани машини започва да строи край Бургас най-големия си завод

Компанията ще произвежда там модела РИЛА 8х8, ще бъдат разкрити стотици работни места

International Armored Group депозира инвестиционно намерение за купуване на земя в Благоевград и Пловдив. Първоначалната инвестиция за всеки един от двата следващи завода се оценява на приблизителна стойност от 25 000 000 лв. Очакванията на инвеститора са съвсем скоро да придобие съответните терени в двете населени места, съобщават още от компанията.

"Ще допринесем за увеличаване на износа, ще въведем иновации в българската отбранителна индустрия и ще създадем български специалисти в област с нарастващо значение в цял свят. И ще работим, за да помогнем на България да има силно мнение на картата на европейската отбрана като водещ производител на военна техника - рамо до рамо с много други местни производители", коментира още Стефов.

"Първа копка" на завода за бронирани машини на International Armored Group край Бургас

"Първа копка" на завод за бронирани машини край Бургас

Инвестицията е за над 20 млн. лева