Веригата магазини за бяла и черна техника "Зора" започна строежа на собствен логистичен център в Индустриален парк "София - Божурище". Общата стойност на инвестицията е над 30 милиона лева, като се очаква тя да бъде завършена до края месец март 2023 г, съобщиха от компанията.

Изграждането на базата е поверено на българската строителна компания "Бараж груп", която един от лидерите у нас в изпълнението на индустриални проекти. Преди няколко месеца тя започна строителството на логистичната база и на германския гигант DHL.

Логистичният център на "Зора" включва административна сграда и складова база. Той ще бъде построен върху терен от 80 декара и ще бъде реализиран на два етапа. Първият етап от него включва застроена площ от 23 198 кв.м.

"Бараж Груп", която изгражда доверие

Българската компания, която строи магазините на големите вериги у нас

Костадин Чуклев и Атанас Атанасов създават истински лидер в областта на строителството

Тя ще се състои от 4 модула, всеки от които ще разполага с площ от 4 625 кв.м. Модулите ще могат да функционират както обединени, така и самостоятелно, а общата височина на складирането ще достига до 11,3 м.

"Във времена на Ковид криза и навлизане в ново десетилетие, което крие много неизвестни, наред с грижата за хората и тяхното здраве, запазването на работните места, както и преодоляването на кризата, стои още едно изключително важно нещо и това е разширяването на търговското присъствие на компанията", коментираха от търговската верига.

За този проект още през 2019 година компанията получи сертификат клас "А" за инвестиции, който бе издаден съгласно Закона за насърчаване на инвестициите.