Най-големият работодател в аутсорсинг индустрията у нас TELUS International Europe планира да отвори още 500 работни места в България до края на годината. По-голямата част от тях ще бъдат в Пловдив, където компанията се мести в нов офис. 

Това стана ясно днес, след представяне на нейните дългосрочни планове за развитие, както и на последни данни от резултатите й за изминалата година.

В допълнение, компанията изложи интересни факти от кухнята на сектора у нас, разказвайки какво направи България топ аутсорсинг дестинация за 2015 г., каква е позицията на TELUS International Europe на пазара и какъв е основният фактор за нейния успех.

„Резултатите на TELUS International Europe за 2015 г. са повече от добри - приходите бележат ръст от 73% на годишна база, достигайки 39.7 млн. евро, като в момента разполагаме с 19 000 кв. м. работна площ в 5 града в Европа. За да продължи своя възход, компанията ни планира мащабно разрастване в България и Румъния през 2016 г.", коментира Ксавие Марсенак, президент на TELUS International Europe

"Тук през настоящата година планираме да наемем още 500 човека, като основен фокус пада върху развитието на офиса ни в Пловдив. В Румъния ще привлечем още 400 служители и така до края на годината можем да разполагаме с 3 500 кадъра в Европа. До края на 2020 г. планираме да имаме 10 000 служители и приходи от 200 млн. евро“, допълни той.

По данни на Българската аутсорсинг асоциация в България вече работят над 39 000 души в аутсорсинг сектора, като 90% от заетите в бранша са на възраст под 35 години.