Британският туроператор Thomas Cook ще отвори собствени хотели в Гърция и Турция до края на следващата година. Новите обекти са част от амбициозен план за развие на компанията, предвиждащ откриването на 20 хотела до края на 2019 г.

6 от тях ще бъдат в Испания, 4 в Гърция и 3 в Турция, съобщават от туроператора, цитирани от Reuters. Thomas Cook вече има свои обекти във водещите гръцки и турски курорти.

Търсенето в Гърция за лятото е толкова голямо, че хотелите нямат достатъчно места за туристите

Търсенето в Гърция за лятото е толкова голямо, че хотелите нямат достатъчно места за туристите

Най-голям проблем е това на Цикладските и Йонийските острови

Два от хотелите в Турция ще бъдат в средиземноморските курорти Анталия и Мармарис. Те ще разполагат с по над 100 стаи, собствено пристанище, център за гмуркане, спортни съоръжения и др. За третия хотел все още няма информация.

"Планираме инвестиции в района на Егейско море и Средиземно море. Първият хотел ще бъде отворен през 2019 г.", потвърди пред вестник Sabah Бурак Торнбул, един от ръководителите на официалния представител на Thomas Cook в Турция - Diana Travel.

Туристическата столица на Турция посрещна над 2 милиона туристи през юни

Туристическата столица на Турция посрещна над 2 милиона туристи през юни

Градът отбеляза и дневен рекорд за посетители

Thomas Cook е една от най-големите световни туристически компании, изпращайки туристи до около 3000 хотела по разнообразни дестинации от Средиземноморието до Карибите и САЩ.

Тя планира още нови обекти, разширявайки портфолиото си до 200 хотела с около 40 000 стаи. Туристическата компания обаче планира да затвори 9 хотела, които не отговарят на стандартите за качество на марката.

"Разширяването на нашето портфолио от хотели под собствена марка е от ключово значение за успеха на целия бизнес. Последните обявления показват допълнителен напредък в развитието на подразделението ни за хотели и курорти до хотелска компания в рамките на Thomas Cook", заяви ръководителят на хотелиерския и курортен бизнес на компанията Енрик Ногер.