Wizz Air ще увеличи капацитета на базата си във Варна с още един самолет Airbus A320, съобщиха от компанията на пресконференция днес. Така общият брой на машините, базирани в България, стават 9 - седем в София и два в морската ни столица.

Благодарение и на новия самолет Wizz Air ще добави още 6 маршрута от Варна - Хамбург, Берлин, Кьолн, Париж, Ливърпул и Копенхаген. 

Ryanair и Wizz Air спират още полети от България

Ryanair и Wizz Air спират още полети от България

Сезонността на търсенето определя графика на двете авиокомпании

Базирането на още една машина ще създаде и 35 директни работни места във Варна, заяви още от компанията. Тя също ще кацне на 1 юли 2019 г.

"В резултат капацитетът на Wizz Air в България ще се повиши с 14% спрямо предходната година, което ще намери отражение в нови маршрути и актуализирана честота на полетите", казват още оттам.

През първите 11 месеца на 2018 г. над 400 000 пътници са пътували с Wizz Air от и до Варна, което представлява 48% увеличение спрямо 2017 г. В същото време авиокомпанията отбелязва общ годишен ръст от 17% на пасажерите от и до България, като за периода януари-ноември 2018 г. вече е превозила над 2.8 млн. души.

Wizz Air намалява размера на безплатния багаж

Wizz Air намалява размера на безплатния багаж

По примера на Ryanair