Американският предприемач и инвеститор в криптовалути Майкъл Терпин е завел иск за $224 милиона срещу мобилния оператор AT&T, обвинявайки компанията в измама и проява на груба небрежност, свързани с кражбата на дигитална валута от личния му акаунт, пише Reuters.

Терпин твърди, че на 7 януари т.г. токените са били откраднати чрез "кражба на дигитална идентичност" на неговия мобилен акаунт. По време на деянието, трите милиона токена са стрували около $23,8 милиона. Терпин търси и $200 милиона в наказателните щети.

В оплакването пише още, че AT&T и преди е имала подобни случаи - на кражба на идентичност - и властите са правили проверки. Кражбата на криптовалутата е станала, като неговият акаунт е бил прехвърлен на международна престъпна организация.

Това е станало чрез SIM картата на устройството. Операторът е бил подведен да прехвърли номера на нова карта, която не е била собственост на Терпин. Когато крадецът получи достъп до телефонния номер, той може да промени паролите на оригиналния собственик в интернет.

АТ&T оспорва обвиненията.