Много от нас се стремят да се борят с климатичните промени, но не нужно всеки да кара електромобил, като средство за това да имаме по-зелено бъдеще. Това това заяви шефът на отдела за научни изследвания и разработки в Toyota Motor Corp - Джил Прат, пише Yahoo Finance.

Коментарите на Прат идват по време на дискусия за електрическите превозни средства.

Президентът на Toyota Акио Тойода и други служители на компанията призовават за търсене и на други решения на проблема. По думите на Тойода електрическите превозни средства ще играят голяма роля за намаляване на емисиите, но трябва да се използват вземат и други решения.

По думите на Прат Toyota вярва в "разнообразието" и иска да предостави на клиентите различни инструменти за намаляване на CO2. "Не е наша задача да предвиждаме кое ще е най-доброто решение", каза той.

Toyota инвестира $3,4 милиарда в производство на батерии за електромобили в САЩ

Toyota инвестира $3,4 милиарда в производство на батерии за електромобили в САЩ

Инвестицията включва изграждане на фабрика за 1,3 милиарда долара

Стимулите, давани от правителствата, трябва да бъдат насочени към намаляване на въглеродните емисии, а не към избора на най-подходящата технология, добавя Прат.

Toyota е сред големите автомобилни производители, които подкрепиха администрацията на Тръмп в опита й да забрани на Калифорния да определя свои собствени изисквания за постигане на нулеви емисии.

В началото на седмицата Toyota обяви, че планира да инвестира 13,5 милиарда долара до 2030 г. в производство на батерии за електромобили.

Въпреки това от Toyota продължават да изтъкват достойнствата на хибридните автомобили на компанията, които са на пазара повече от 20 години.