Отварянето на четирите станции от третия лъч на метрото в София между кварталите "Красно село" и "Овча купел" ще се забави до март 2021 година заради заболели от коронавирус хора от екипа, работещ по нея. Тази отсечка от линията трябваше да заработи през този месец, но отварянето ѝ ще бъде отложено за пролетта на следващата.

Това е потвърдил изпълнителният директор на "Метрополитен" Стоян Братоев пред "Медиапул". По неговите думи голяма част от екипа на Siemens, който работи по автоматизацията на новите 4 спирки от третия лъч, е бил заразен с коронавирус.

"Получихме вече три писма от Siemens от 16 души, работещи по автоматизацията на линията. Останаха 9. Останалите са заразени с коронавирус. При тази ситуация няма кого да виним, вирусът е реалността ни", казва той.

Така втората част от третата линия, включваща станциите "Красно село", "Овча купел", "Мизия" и "Овча купел 2" ще заработи през март 2021 година.

Първите 8 спирки от третия лъч на метрото вече са отворени. Как изглеждат те?

Първите 8 спирки от третия лъч на метрото вече са отворени. Как изглеждат те?

Целият метродиаметър вероятно ще бъде отворен догодина

Третият лъч на подземната железница в София свързва булевард "Владимир Вазов" с "Горна баня". Работата по него започна през 2016 година, като пускането на първата част от него между "Хаджи Димитър" и "Красно село " беше отлагана на няколко пъти.

В крайна сметка първите 8 спирки по това трасе заработиха в края на август тази година. Инвестицията в тях беше в размер на близо 400 милиона евро. Тогава беше обявено, че следващият участък - между "Красно село" и "Овча купел 2" ще бъде готов до края на годината.

През следващата година пък трябваше да започне работата по разширението от "Хаджи Димитър" до "Левски Г". Според обявените досега планове той трябва да стане готов до 2025 година.

Отново отлагат пускането на третия лъч на метрото в София

Отново отлагат пускането на третия лъч на метрото в София

Този път за неограничен период от време