Вероятно всеки човек с опит в междуконтиненталните полети би предпочел те да бъдат директни, вместо да се прекачва веднъж или дори няколко пъти. Към днешна дата обаче дори да разполагате със завидно количество пари, няма как да пътувате между Австралия и САЩ или Европа без спирка.

Това обаче може скоро да се промени. От години австралийските авиолинии Qantas Airways се канят да направят подобна революция в индустрията.

И това скоро може да се случи, след като двата лидера в производството на самолети Airbus и Boeing разработват машини, които ще издържат на пътуването от 20 часа и 20 минути между Лондон и Сидни, например.

На събитие днес главният изпълнителен директор на компанията Алън Джойс призова компаниите в сектора да стимулират търсенето на бъдещия Boeing 777X, който трябва да излезе през 2020 година, и на новият Airbus A350, създаден за точно такива полети, който трябва да бъде пуснат през следващата, пише Bloomberg.

От Qantas се надяват да се сдобият с такива машини, с които да започнат първите пътувания без прекъсване между Сидни и Лондон през 2022 година. Ако това се случи, изминаването на разстоянието между двата града ще бъде намалено с четири часа. Пътуването до Ню Йорк пък ще бъде намалено с 3 часа.

"Ние ще разполагаме с модела A350-900 през следващата година, който ще бъде за ултра дълги полети до 20 часа", посочват от Airbus в мейл. "Очакваме да работим заедно с Qantas, за да видим как можем да се справим с нон-стоп пътуване между Сидни и Лондон", допълват от европейския производител.