Президентът на Руската федерация Владимир Путин заяви, че може да си се представи зад волана на една от електрическите автомобили на Tesla, компанията на Илън Мъск, предава Bloomberg. Въпреки това той смята, че колите на газ биха били по-добър избор за спасяване на планетата.

"Защо не?", отговори руският президент, запитан дали би си купил Tesla по време на енергиен форум в Москва. "Какво си мислите - че се возим само в каруци? Или на танкове?".

Путин заяви още, че харесва "леките, бързи и ефикасни" електрически коли, които бяха представени от производителите от САЩ и Япония. Но допълни, че те са добри за природата, но за произвеждане на електричеството, нужно за зареждането на батериите им, се използват изкопаеми горива.

"Затова смятаме, че гориво като природния газ е много по-добър избор от електрически коли", заяви Путин. Русия е сред най-големите производители на газ в света.

Президентът на Руската федерация неведнъж е показвал влечението си към автомобилите и дори веднъж повози тогавашния държавен глава на САЩ Джордж Буш в своя Soviet Gaz-21.

Главоболия за Илън Мъск с Tesla Model 3

Главоболия за Илън Мъск с Tesla Model 3

Компанията не успя да спази важно обещание