"С цел ускоряване на растежа и дигиталната трансформация" собственикът на bTV - Central Media Enterprises, назначи нов главен изпълнителен директор на българската си медийна група. От 1 януари 2023 г. CEO става Ралф Бартолайт.

От официалната информация става ясно, че той има 20-годишен опит в германската ProSieben Sat.1 Media SE и има "богата дигитална експертиза". Придобил я е на ръководни позиции в PlutoTV в Лос Анджелис, maxdome и Joyn в Мюнхен и в рамките на някои от най-значимите дигитални проекти на ProSieben.

bTV Media Group има нов оперативен директор

Групата на bTV има нов оперативен директор

На поста застава досегашният директор "Правни и бизнес отношения" Господин Йовчев

Досегашният главен изпълнителен директор Мартин Швехлак, който пое поста на 14 декември 2020 г., сега става трети изпълнителен директор (заедно с оперативния директор Господин Йовчев и финансовия директор Тонислав Попов), който ще е с фокус върху новините, дигиталното съдържание и уеб проектите.

Мартин Швехлак сменя Флориан Скала като главен изпълнителен директор на bTV

От днес bTV има нов шеф

От октомври медийната група има нов собственик

Надзорът на бизнес операциите на българския пазар ще се прехвърли към Главния оперативен директор на CME и член на надзора на bTV Душан Швалек. До момента тези задължения се изпълняваха от Главния изпълнителен директор на дружеството CME Bulgaria Любош Йетмар, който ще работи с Бартолайт и Швалек за "плавен преход" и ще се завърне в Прага.

"Щастлив съм да приветствам Ралф в екипа на bTV. Неговият обширен поглед върху международните медии, развлекателното съдържание, и най-вече опитът му с иновациите и дигитализацията в нашата индустрия, ще го позиционират по най-добрия начин, за да ускори нашите амбициозни планове за растеж на bTV", е цитиран да казва Душан Швалек в прессъобщението.

Официално: bTV вече има нов собственик

Официално: bTV вече има нов собственик

Той назначава свой представител на CME за България, но шеф на медийната група остава Флориан Скала

През октомври 2020 г. холдингът на най-богатия чех - Петр Келнер, придоби CME, която има телевизии и в Чехия, Словакия, Румъния и др. Тогава бившият CEO на Nova Broadcasting Group Дидие Щосел пое медийната компания с едно изключение - България, където беше създадено ново дружество с Йетмар начело.