Пандемията от COVID-19 преобърна света и го накара да се върти в неизвестна за никого посока. В тази несигурна обстановка и следвайки мисията си да бъде в полза на бизнеса Investor.bg, част от Investor Media Group, за пета поредна година ще проведе вече широко утвърдената си конференция "Предприемачи на бъдещето", но този път в нов формат - онлайн.

На 18 юни, точно от 12:00 часа, ще започне специалното онлайн издание на конференцията "Предприемачи на бъдещето". То ще се излъчва на живо на уебсайта на събитието на www.events.investor.bg, както и във фейсбук страницата на Investor.bg.

Изпълнителни директори на стартъпи, знакови лидери на мнение и едни от най-успешните серийни предприемачи у нас ще споделят от първо лице своя опит. В първата част от онлайн конференцията "Предприемачи на бъдещето" ще се проведе дискусия, по време на която ще бъдат посочени секторите с най-голям потенциал за стартиране на бизнес в настоящата обстановка, промените, които трябва да предприемем сега, за да сме подготвени за новото утре, както и как могат да се подготвят предприемачите за времето след COVID-19.

Вторият панел на онлайн конференцията ще обърне внимание на темата за финансирането и осигуряването на първоначален и допълнителен капитал. По време на дискусията ще стане ясно кои са източниците на финансиране, как представителите малкия и средния бизнес могат да получат достъп до капитал и какви мерки са необходими за насърчаване на предприемачеството.

Последната част от конференцията е запазена за специален Fireside chat с Маги Назер - дигитален номад и изпълнителен директор на фондация "Солидарност в действие". Тя започва кариерата си като социален предприемач още в трети клас, когато организира благотворителни кампании за болно момче от квартала си. Тези и други първи опити за

солидарност я убеждават, че никога не е твърде рано и никога не си твърде малък, за да направиш промяна. Въпросите към Маги Назер ще задава Елена Кирилова - технологичен журналист в Investor.bg и водещ в предаването за високи технологии UpDate по Bloomberg TV Bulgaria.

Цялата програма на петото издание на "Предприемачи на бъдещето" може да откриете на уебсайта на събитието. Онлайн конференцията може да проследите като се регистрирате безплатно www.events.investor.bg.

Събитието се осъществява с генералната подкрепа на Пощенска банка, както и с подкрепата на Индустриален Холдинг България. Институционален партньор на събитието е ABLE, а медийни партньори са Bloomberg TV Bulgaria, Dnes.bg, Money.bg и Smartmoney.bg.