Главният изпълнителен директор на Tesla Илън Мъск се обърна към руския президент Владимир Путин с покана да се присъедини към разговор в Clubhouse - приложение, чрез което могат да се създават аудио "стаи", чрез които потребителите могат да говорят с други хора. Поканата на Мъск беше отправена от профила му в Twitter - обичайният начин на комуникация на изпълнителният директор на Tesla, предава Bloomberg.

В своя профил в социалната мрежа Мъск отбеляза официалната страница на Кремъл, като попита попита дали Путин иска да се присъедини в разговор в Clubhouse. Особеност на приложението е, че достъпът се осъществява само с покани.

Минути пo-ĸъcнo Мъск написа нов туит, но този път на на руски език, в който подчертава, че за него би било гoлямa чecт дa разговаря c Bлaдимиp Πyтин.

Все още няма официален отговор от руския президент и не е ясно и каква точно е целта на подобен разговор между двамата.

Междувременно Clubhouse заяви преди дни, че преразглежда своите практики за защита на данните, след като Станфордската интернет обсерватория откри потенциални уязвими места в инфраструктурата, които могат да позволят външен достъп до потребителски аудио данни.