Ако някой има способността да изненада света с амбициозните си проекти, това определено е Илън Мъск. Преди ден милиардерът обяви, че "строи" нов град в Тексас, който ще се нарича Starbase и ще се намира около мястото за изстрелване на ракети на компанията му SpaceX, предава Entrepreneur.

Това стана ясно след кратка публикация на Мъск в Twitter, в която се казва, че той "създава град Starbase в Тексас". По-късно милиардерът намекна за проекта си за колонизиране на червената планета, заявявайки, че Starbase ще бъде само началото на далечното пътуване до "Марс и звездите".

Вторият най-богат човек в света, заяви, че градът му ще заема площ, "много по-голяма" от Бока Чика - мястото, в което се намира стартовата площадка на SpaceX и където компанията изгражда ракетата си Starship.

Съдията от окръг Камерън, Тексас Еди Тревиньо, потвърди, че SpaceX е информирал властите за намерението на Мъск да приобщи общината Бока Чика в град, наречен Starbase. За да се случи това компания ще трябва да се съобрази с всички държавни устави, заяви съдията.

Мъск сподели оскъдни подробности за новия град, като например, че "ще бъде приятелски настроен към кучета". Той също намекна, че ще бъде "управляван" от "the Doge", което може да се счита за препратка към нашумялата напоследък едноименна криптовалута.

49-годишният милиардер е решен да превърне Тексас в основната си оперативна база. Миналия декември той обяви, че ще се премести от Калифорния в Тексас и продаде на търг всичките си имоти в Лос Анджелис, за да финансира проекта си за колонизация на Марс.